Miód Manuka MGO 550+, nektarowy, 250g

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Nektarowy miód Manuka, MGO 550+, 250 g

  • Środek spożywczy,
  • Spośród innych miodów, wyroby marki Manuka Health wyróżnia wysoka zawartość MGO, czyli metyloglioksalu. To naturalny związek o działaniu przeciwbakteryjnym, powstający z występującego w nektarze kwiatów manuka dihydroksyacetonu. Cyfra 550+ na etykiecie oznacza, że 1 kg miodu zawiera przynajmniej 550 mg metyloglioksalu, choć często rzeczywista zawartość jest wyższa, niż deklarowana.

Skład

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >55 mg >8,25 mg

*15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.

Opakowanie 500 g przy spożywaniu porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). W 2018 roku przeprowadzono badania zawartości methylglyoxalu w słoikach Miodów Manuka MGO™. Wynika z nich, że rzeczywista zawartość methylglyoxalu w miodach Manuka może być nawet o 200 mg wyższa, niż deklarowana przez producenta.

Zalecane dzienne spożycie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Producent

MANUKA HEALTH

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w polityce prywatności.

Zamknij