Manuka Health, Miód Manuka MGO 250+, nektarowy, 250 g

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Manuka Health, Miód Manuka MGO 250+, nektarowy – wysokiej jakości miód pochodzący z Nowej Zelandii, pozyskiwany z kwiatów krzewu manuka (Leptospermum scoparium). Charakteryzuje się gęstą konsystencją, wyrazistym aromatem i unikalnym profilem smakowym, typowym dla miodów manuka. Produkt wyróżnia się naturalnie występującą zawartością metyloglioksalu (MGO), związku powstającego podczas dojrzewania miodu z dihydroksyacetonu obecnego w nektarze tych roślin. Miody firmy Manuka Health przechodzą kontrolę laboratoryjną, co pozwala określić minimalną zawartość MGO w 1 kg produktu. Wariant MGO 250+ zawiera co najmniej 250 mg metyloglioksalu na kilogram miodu.

Składniki

miód Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >25 mg >3,75 mg

*15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna.

Masa netto

250 g

Właściwości

  • Miód Manuka pochodzi z certyfikowanych pasiek nowozelandzkich.
  • Produkt został poddany analizie laboratoryjnej określającej zawartość MGO.
  • Charakteryzuje się gęstą, kremową strukturą oraz intensywnym, niepowtarzalnym smakiem.
  • Zawiera naturalnie występujące związki charakterystyczne dla nektaru kwiatów manuka.
  • Nadaje się do codziennego spożycia, jako dodatek do posiłków i napojów.
  • Produkt stanowi alternatywę dla tradycyjnych miodów o łagodniejszym aromacie.

Przeznaczenie

Produkt przeznaczony do codziennego użytku jako naturalny miód spożywczy, odpowiedni do słodzenia napojów, dodawania do potraw lub spożywania bezpośrednio.

Sposób użycia

Miód można spożywać samodzielnie, dodawać do ciepłych (nie gorących) napojów lub wykorzystywać w deserach i śniadaniowych potrawach.
Najlepiej nie mieszać miodu z wodą lub napojami o temperaturze powyżej 40°C, aby zachować jego naturalne właściwości sensoryczne.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Nie podawać miodu dzieciom poniżej 12. miesiąca życia. Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Naturalne krystalizowanie jest cechą produktu i nie wpływa na jego jakość. Produkt pochodzi z Nowej Zelandii.

Producent

MANUKA HEALTH
Neuseelandhaus GmbH Am Schlagbaum 10
59192 Bergkamen, Germany
store@manukahealth.shop