Ectossin, pastylki na gardło z ektoiną, 24 szt.

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

OGÓLNY OPIS PRODUKTU

Ectossin, pastylki na gardło z ektoiną – wyrób medyczny w postaci pastylek o orzeźwiającym smaku, zawierających naturalne składniki, w tym ektoinę. Przeznaczony do zapobiegania i wspomagania leczenia objawów suchości w jamie ustnej i gardła, przeziębienia, a także chrypki oraz przeciążenia strun głosowych. Składniki aktywne produktu pomagają również łagodzić podrażnienia wywołane suchym powietrzem, alergenami czy zanieczyszczeniami.

SKŁAD I/LUB ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA

Opakowanie zawiera: 24 pastylki.

Każda pastylka zawiera: Ektoinę (Ectoin®), izomalt, sukralozę, mentol, kwas cytrynowy, aromat cytrynowo-miętowy (zawiera tokoferol), aromat miodowy (zawiera glikol polietylenowy), koncentrat z krokosza barwierskiego, syrop glukozowy, wodę.

Wyrób nie zawiera konserwantów.

DZIAŁANIE I PRZEZNACZENIE WYROBU MEDYCZNEGO, WSKAZANIA DO ZASTOSOWANIA

Wyrób medyczny należy stosować w celu nawilżania, regeneracji oraz łagodzenia stanów zapalnych błony śluzowej jamy ustnej i gardła. Składniki wyrobu wspierają produkcję śluzu i tworzą na powierzchni śluzówki ochronną warstwę, tzw. “Ectoin® Hydro Complex”. Pomagają także stabilizować błony komórkowe i zmniejszają ryzyko rozwoju infekcji wirusowej lub bakteryjnej.

SPOSÓB UŻYCIA

  • 1 pastylkę ssać co 3 godziny lub tak często, jak to konieczne.

Przed zastosowaniem produktu należy dokładnie zapoznać się z ulotką/instrukcją dołączoną do wyrobu.

OSTRZEŻENIA, ŚRODKI OSTROŻNOŚCI, UWAGI

  • Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
  • W przypadku wystąpienia reakcji alergicznej, należy przerwać stosowanie wyrobu produktu.
  • Nie należy stosować u dzieci poniżej 6. roku życia.

Szczegółowe informacje nt. bezpieczeństwa stosowania znajdują się na ulotce/instrukcji dołączonej do wyrobu medycznego.

Podmiot odpowiedzialny

Solinea Sp. z o.o. Sp. K.
Elizówka 65, Hala I
21-003 Ciecierzyn

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w polityce prywatności.

Zamknij