Diet-Food, makaron konjac shirataki, spaghetti, 200 g

Diet-Food

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Diet-Food, makaron konjac shirataki, spaghetti – powstał na bazie rozpuszczalnego w wodzie błonnika z korzenia rośliny Konnyak. Produkt nie zawiera glutenu, soi oraz jajek. Jest odpowiedni dla osób na diecie wegańskiej, wegetariańskiej, bezglutenowej i ketogenicznej.

Skład

Składniki: woda oczyszczona, mąka z rośliny Konjac, wodorotlenek wapnia
Kraj pochodzenia: Chiny

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 33 kJ / 8 kcal
Tłuszcz, w tym: <0,1 g
kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany, w tym: 1,1 g
cukry <0,2 g
Błonnik 1,8 g
Białko <0,3 g
Sól <0,1 g

Masa netto

270 g (200 g po odsączeniu)

Właściwości

Makaron konjac shirataki, w kształcie nitek spaghetti, nie posiada własnego smaku, z łatwością wchłania aromat sosów i dodatków. Nie zawiera tłuszczu, białka i cukru, charakteryzuje się wyjątkowo niską kalorycznością, jedynie 8 kalorii w 100 gramach.

Sposób użycia

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni. Nie zamrażać.

Producent

MIPAMA E.Z. Szafarz Sp.j.
Rogatka 14 Z
62-860 Opatówek
sklep@diet-food.pl