Diet-Food, makaron konjac shirataki, spaghetti, 200 g

PODOBNE PRODUKTY
INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ
Opis
Diet-Food, makaron konjac shirataki, spaghetti – powstał na bazie rozpuszczalnego w wodzie błonnika z korzenia rośliny Konnyak. Produkt nie zawiera glutenu, soi oraz jajek. Jest odpowiedni dla osób na diecie wegańskiej, wegetariańskiej, bezglutenowej i ketogenicznej.
Skład
Składniki: woda oczyszczona, mąka z rośliny Konjac, wodorotlenek wapnia
Kraj pochodzenia: Chiny
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 33 kJ / 8 kcal |
Tłuszcz, w tym: | <0,1 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 1,1 g |
cukry | <0,2 g |
Błonnik | 1,8 g |
Białko | <0,3 g |
Sól | <0,1 g |
Masa netto
270 g (200 g po odsączeniu)
Właściwości
Makaron konjac shirataki, w kształcie nitek spaghetti, nie posiada własnego smaku, z łatwością wchłania aromat sosów i dodatków. Nie zawiera tłuszczu, białka i cukru, charakteryzuje się wyjątkowo niską kalorycznością, jedynie 8 kalorii w 100 gramach.
Sposób użycia
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Producent
MIPAMA E.Z. Szafarz Sp.j.Rogatka 14 Z
62-860 Opatówek
sklep@diet-food.pl