Celiko Frupp, baton liofilizowany jabłko, 9 g

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Celiko frupp, Baton liofilizowany jabłko – owocowy batonik, bez dodatku tłuszczu, cukru i soli. Jedna sztuka dostarcza tylko 30 kcal. Produkt bezglutenowy. Stanowi zdrowszą alternatywę dla standardowych słodyczy, idealna przekąska dla najmłodszych. 

Skład

Jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii). Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.

Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1423 kJ/338 kcal
Tłuszcz 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 
Węglowodany 69 g
w tym cukry 51 g
Błonnik 28 g
Białko  0,7 g
Sól 0,02 g 

Masa netto

9 g

Właściwości składników

Jabłka – stanowią źródła witamin: C, E, K, z grupy B oraz potasu, polifenoli i pektyn. Wspierają pracę wątroby, funkcjonowanie układu nerwowego, mięśni i serca. Wspomagają przyswajanie wapnia oraz regulację przemiany materii.

Przeznaczenie

Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Producent

Merkury

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w polityce prywatności.

Zamknij