Frupp, baton liofilizowany malina, 10 g

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Frupp, Baton liofilizowany malina – lekka, owocowa przekąska z 32% malin, przygotowana metodą liofilizacji, która zachowuje smak i wartości odżywcze owoców. Dzięki prostemu składowi i chrupiącej konsystencji idealnie sprawdza się jako zdrowa alternatywa dla tradycyjnych słodyczy.

Składniki

Malina (32%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.

Wartość odżywcza na 100 g 
Wartość energetyczna  1256 kJ/300 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,1 g
Węglowodany 53 g
w tym cukry 39 g 
Błonnik 36 g 
Białko  3,2 g 
Sól  0,02 g

Masa netto

10 g

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Importer

MERKURY S.A.
Sejneńska 16
15-399 Białystok