ReVito, Agar, 100 g

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

ReVito, Agar – jest substancją żelującą otrzymywaną z morskich wodorostów sprawdzi się jako alternatywa dla zwierzęcej żelatyny w produkcji roślinnych galaretek, puddingów i deserów. Jego głównym składnikiem jest galaktoza, cukier złożony, nieprzyswajalny dla człowieka. Nie ma smaku, zapachu i jest łatwy w zastosowaniu. Polecany w diecie wegańskiej.

Skład

Substancja Żelująca E 406: Agar

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 695 kJ / 174 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 0,4 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 86 g
Białko 0 g
Sól 0 g

Masa netto

100 g

Przeznaczenie

Zagęszczacz do zup, baza owocowych galaretek, jako dodatek do kremów. Nie musi być schładzany w lodówce, ponieważ żeluje już w temperaturze pokojowej.

Sposób użycia

Galaretka z agarem: w celu uzyskania średniej twardości żelu stosuje się proporcję 1 płaska łyżeczka agaru na 1 szklankę płynu (250 ml). Agar rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuszczony dodać do pozostałej ilości gotującej się wody, gotować kilka minut.

Dżem z agarem: w celu zagęszczenia dżemu stosuje się proporcję 1 płaska łyżeczka agaru na 1 kg owoców. Agar rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do gotującego się dżemu.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Chronić przed światłem i wilgocią. Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.

Importer

MERKURY S.A.
Sejneńska 16
15-399 Białystok