Diet-Food, Bio mąka migdałowa, 250 g

Diet-Food

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Diet-Food, Bio mąka migdałowa – produkt pozyskiwany z certyfikowanych ekologicznie wysuszonych i sproszkowanych migdałów blanszowanych. Mąkę można używać jako składnik do wypieku ciast, pieczywa, naleśników jak również zagęszczacz do zup, sosów i deserów.

Kraj pochodzenia: Włochy

Skład

100% organiczna mąka migdałowa

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 2544 kJ/619 kcal
Tłuszcz, w tym: 54 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 3,9 g
Węglowodany, w tym: 5,4 g
Cukry 4,8 g
Białko 22 g
Sól 0 g

Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten.

Masa netto

250 g

Sposób użycia

Mąka może stanowić składnik do wypieku ciast, ciasteczek,  pieczywa, naleśników i biszkoptów, zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych lub owocowych, panierka lub posypka do potraw i deserów, dodatek do musli.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

Producent

MIPAMA E.Z. Szafarz Sp.j.
Rogatka 14 Z
62-860 Opatówek
sklep@diet-food.pl