Frank&Oli, kokosowe miękkie ciasteczko, miąższ kokosowy + migdał, 50 g
PODOBNE PRODUKTY
INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ
Opis
Frank&Oli, kokosowe miękkie ciasteczko, miąższ kokosowy + migdał – pyszna, bezglutenowa przekąska bez dodatku cukru. Połączenie miąższu kokosowego, płatków owsianych i migdałów sprawia, że to smaczna i wartościowa alternatywa dla tradycyjnych słodyczy. Produkt certyfikowany znakiem Przekreślonego Kłosa, symbolem bezpiecznej żywności bezglutenowej.
Składniki
Kokos 32% ( 20% miąższ kokosowy, 12% wiórki kokosowe), bezglutenowe płatki owsiane 30%, błonnik z korzenia cykorii, migdały 7%, sól himalajska.
Zawarte alergeny: migdały, owies bezglutenowy, może zawierać sezam, orzeszki ziemne, inne orzechy oraz mleko.
Wartość odżywcza | na 100 g | na porcję 50 g (1 ciastko) |
Wartość energetyczna | 1717 kJ / 414 kcal | 858 kJ / 207 kcal |
Tłuszcz | 24 g | 12 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 g | 9,5 g |
Węglowodany | 28 g | 14 g |
- w tym cukry | 8,4 g | 4,2 g |
Błonnik | 29 g | 14,5 g |
Białko | 7,1 g | 3,6 g |
Sól | 0,50 g | 0,25 g |
Fosfor | 379 mg (19%*) | 190 mg (9,5%*) |
Potas | 192 mg (27%*) | 96 mg (13,5%*) |
* RWS - dziennych referencyjnych wartości spożycia (dla osób dorosłych).
Masa netto
50 g
Właściwości składników
Kokosowe miękkie ciasteczko, miąższ kokosowy + migdał, Frank&Oli, to wyjątkowa przekąska stworzona z prostych składników, zawiera miąższ kokosowy, wiórki, płatki owsiane bez glutenu, błonnik z cykorii i migdały, które razem tworzą delikatną, a jednocześnie sycącą strukturę. Dzięki odpowiednio dobranym proporcjom i braku cukru, ciasteczko zaspokaja apetyt na coś słodkiego oraz sprawdzi się jako alternatywa dla klasycznych ciastek.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Spożywać jako część zrównoważonej diety, nie jako jedyne źródło pożywienia.
Producent
FRANK&OLI SP. Z O.O.Lisia 31
05-270 Marki
hallo@frankoli.com
Importer
MERKURY S.A.Sejneńska 16
15-399 Białystok