Coco Farm, Chleb konopny, 250 g

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Coco Farm, Chleb konopny – mieszanka do wypieku chleba konopnego to wyjątkowe połączenie 60% zmielonych nasion konopi siewnej z niskowęglowodanowymi składnikami, takimi jak mąka kokosowa, mąka łubinowa i olej kokosowy. Chleb jest bez zbóż, nabiału i zbędnych wypełniaczy, a jego naturalnie lekko słodki smak, puszysta konsystencja i niski indeks glikemiczny sprawiają, że jest idealnym wyborem dla osób na diecie keto, low carb i bezglutenowej.

Składniki

Mielone nasiona konopi siewnych (60%), olej kokosowy, mąka kokosowa, mąka łubinowa, sól himalajska różowa, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).

Zawarte alergeny: łubin, może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu.

Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Wartość energetyczna 1758 kJ / 484 kcal
Tłuszcz 33 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g
Węglowodany 3 g
W tym cukry 2 g
Błonnik 6 g
Białko 19 g
Sól 2 g

Masa netto

250 g

Przeznaczenie

Propozycja dla osób na diecie ketogenicznej, low carb, bezglutenowej oraz dla tych, którzy unikają zbóż i nabiału. 

Sposób użycia

Podczas przygotowania chleba należy postępować zgodnie z instrukcjami zamieszczonymi na opakowaniu. Skrócona wersja przygotowania:

  1. W misce wymieszaj 125 ml wrzątku z zawartością opakowania.
  2. Dodaj 2 jajka i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Wlej łyżkę octu lub soku z cytryny i dokładnie wymieszaj.
  4. Przełóż ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką formy (600 ml).
  5. Piecz w nagrzanym do 175°C piekarniku przez 50 minut.
  6. Po upieczeniu pozostaw w formie na 10 minut, a następnie ostudź przez min. 2 godziny przed krojeniem.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Produkt powinien być spożywany w ramach zrównoważonej diety i zdrowego stylu życia. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od wilgoci.

Producent

COCO FARM SP. Z O.O.
Okuliciego 7/9
05-500 Piaseczno
biuro@cocofarm.com.pl