Coco Farm, Chleb konopny, 250 g
PODOBNE PRODUKTY
INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ
Opis
Coco Farm, Chleb konopny – mieszanka do wypieku chleba konopnego to wyjątkowe połączenie 60% zmielonych nasion konopi siewnej z niskowęglowodanowymi składnikami, takimi jak mąka kokosowa, mąka łubinowa i olej kokosowy. Chleb jest bez zbóż, nabiału i zbędnych wypełniaczy, a jego naturalnie lekko słodki smak, puszysta konsystencja i niski indeks glikemiczny sprawiają, że jest idealnym wyborem dla osób na diecie keto, low carb i bezglutenowej.
Składniki
Mielone nasiona konopi siewnych (60%), olej kokosowy, mąka kokosowa, mąka łubinowa, sól himalajska różowa, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
Zawarte alergeny: łubin, może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1758 kJ / 484 kcal |
Tłuszcz | 33 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13 g |
Węglowodany | 3 g |
W tym cukry | 2 g |
Błonnik | 6 g |
Białko | 19 g |
Sól | 2 g |
Masa netto
250 g
Przeznaczenie
Propozycja dla osób na diecie ketogenicznej, low carb, bezglutenowej oraz dla tych, którzy unikają zbóż i nabiału.
Sposób użycia
Podczas przygotowania chleba należy postępować zgodnie z instrukcjami zamieszczonymi na opakowaniu. Skrócona wersja przygotowania:
- W misce wymieszaj 125 ml wrzątku z zawartością opakowania.
- Dodaj 2 jajka i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Wlej łyżkę octu lub soku z cytryny i dokładnie wymieszaj.
- Przełóż ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką formy (600 ml).
- Piecz w nagrzanym do 175°C piekarniku przez 50 minut.
- Po upieczeniu pozostaw w formie na 10 minut, a następnie ostudź przez min. 2 godziny przed krojeniem.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Produkt powinien być spożywany w ramach zrównoważonej diety i zdrowego stylu życia. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od wilgoci.
Producent
COCO FARM SP. Z O.O.Okuliciego 7/9
05-500 Piaseczno
biuro@cocofarm.com.pl