Celiko, mieszanka mąk uniwersalna bezglutenowa, 200 g

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Celiko, mieszanka mąk uniwersalna bezglutenowa – sprawdzi się jako baza do przygotowania różnorodnych dań, takich jak pierogi, naleśniki, kluski czy ciasto parzone. Prosty skład, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana i sól, sprawia, że mieszanka jest idealna dla osób na diecie bezglutenowej i wegańskiej. Produkt certyfikowany znakiem Przekreślonego Kłosa, symbolem bezpiecznej żywności bezglutenowej.

Składniki

Mąka ryżowa, skrobia ziemiaczana, sól

Wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna 1508 kJ / 360 kcal
Tłuszcz 0,6 g
- w tym kwasy nasycone 0,3 g
Węglowodany 82 g
- w tym cukry 0 g
Białko 5,4 g
Sól 1,21 g

Masa netto

200 g

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w suchym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią. Nie spożywać, jeśli opakowanie było wcześniej otwierane lub uszkodzone. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia.

Producent

CELIKO S.A.
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
celiko@celiko.com.pl

Importer

MERKURY S.A.
Sejneńska 16
15-399 Białystok