Celiko, ciasto brownie bezglutenowe, 300 g

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Celiko, ciasto brownie bezglutenowe – mieszanka do przygotowania intensywnie czekoladowego deseru, gotowego już w 30 minut. Dzięki zawartości kakao, czekolady i wysokiej jakości składnikom, wypiek ma głęboki smak i wilgotną, delikatną konsystencję. Produkt certyfikowany znakiem Przekreślonego Kłosa, symbolem bezpiecznej żywności bezglutenowej.

Składniki

cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia z tapioki, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12 %) - 8 %, czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa) - 4 %, błonnik kakaowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, sól.

Zawarte alergeny: soja

Wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna 1556 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 1,5 g
- w tym kwasy nasycone 0,9 g
Węglowodany 82 g
- w tym cukry 52 g
Błonnik 6 g
Białko 3,9 g
Sól 0,48 g

Masa netto

200 g

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w suchym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią.

Producent

CELIKO S.A.
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
celiko@celiko.com.pl

Importer

MERKURY S.A.
Sejneńska 16
15-399 Białystok