Celiko, ciasto drożdżowe bezglutenowe, 200 g
PODOBNE PRODUKTY
INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ
Opis
Celiko, ciasto drożdżowe bezglutenowe – mieszanka stworzona z myślą o osobach na diecie eliminacyjnej, idealna do wypieków takich jak pączki, babki czy racuchy. Produkt bazuje na skrobi i mące ryżowej, zawiera suszone drożdże oraz pektyny, dzięki czemu ciasto ma lekką, puszystą konsystencję i słodki aromat. Produkt certyfikowany znakiem Przekreślonego Kłosa, symbolem bezpiecznej żywności bezglutenowej.
Składniki
Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny, drożdze suszone 1,5 %, sól.
Wartość odżywcza | na 100 g |
Wartość energetyczna | 1506 kJ / 360 kcal |
Tłuszcz | <0,1 g |
- w tym kwasy nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 85 g |
- w tym cukry | 21 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | <0,28 g |
Masa netto
200 g
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w suchym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią.
Producent
CELIKO S.A.św. Antoniego 71
61-359 Poznań
celiko@celiko.com.pl
Importer
MERKURY S.A.Sejneńska 16
15-399 Białystok