Celiko, ciasto drożdżowe bezglutenowe, 200 g

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Celiko, ciasto drożdżowe bezglutenowe – mieszanka stworzona z myślą o osobach na diecie eliminacyjnej, idealna do wypieków takich jak pączki, babki czy racuchy. Produkt bazuje na skrobi i mące ryżowej, zawiera suszone drożdże oraz pektyny, dzięki czemu ciasto ma lekką, puszystą konsystencję i słodki aromat. Produkt certyfikowany znakiem Przekreślonego Kłosa, symbolem bezpiecznej żywności bezglutenowej.

Składniki

Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny, drożdze suszone 1,5 %, sól.

Wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna 1506 kJ / 360 kcal
Tłuszcz <0,1 g
- w tym kwasy nasycone <0,1 g
Węglowodany 85 g
- w tym cukry 21 g
Białko 1,8 g
Sól <0,28 g

Masa netto

200 g

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w suchym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią.

Producent

CELIKO S.A.
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
celiko@celiko.com.pl

Importer

MERKURY S.A.
Sejneńska 16
15-399 Białystok