Celiko, ciasto kruche bezglutenowe, 200 g

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Celiko, ciasto kruche bezglutenowe – mieszanka idealna do przygotowania herbatników, ciastek i innych wypieków na kruchym cieście. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom i ścisłej kontroli alergenów, produkt jest bezpieczny dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu. Produkt certyfikowany znakiem Przekreślonego Kłosa, symbolem bezpiecznej żywności bezglutenowej.

Składniki

Skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.

Wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna 1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 87 g
- w tym cukry 26 g
Białko 1,7 g
Sól 0,01 g

Masa netto

200 g

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w suchym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią.

Producent

CELIKO S.A.
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
celiko@celiko.com.pl

Importer

MERKURY S.A.
Sejneńska 16
15-399 Białystok