Eko Joy Day kurkuma imbir pieprz, płyn, 125 ml
INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ
Opis
Eko Joy Day Kurkuma imbir pieprz - suplement diety zawierający w swoim składzie kompleks żywych i aktywnych, nieliofilizowanych bakterii probiotycznych. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia.
Składniki
Woda (60%), zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 3,2×10^6 jtk/ml), ekstrakt z fermentowanych składników roślinnych (40%) [w tym: korzeń kurkumy (49%), korzeń imbiru (49%), ziarna pieprzu (2%)].
Suplement diety jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Wartości odżywcze | 100 ml | 10 mg |
Energia | 29 kJ/ 7 kcal | 36 kJ / 9 kcal |
Tłuszcz w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g
0 g |
0 g
0 g |
Węglowodany w tym: cukry |
1,7 g
0 g |
2,1 g
0 g |
Błonnik | < 0,5 g | 0 g |
Białko | <0,5 g | 0 g |
Sól | <0,01 g | 0 g |
Masa netto
125 ml
Zalecane dzienne spożycie
Dzieci powyżej 3. roku życia i dorośli: 125 ml suplementu raz dziennie do głównego posiłku. Przed otwarciem zdecydowanie wymieszać.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Preparat jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 48 godzin. Barwa i smak suplementu mogą różnić się w zależności od użytych odmian składników roślinnych. Kwasowość, osad na dnie butelki oraz gazy i biały nalot na powierzchni są naturalnym efektem procesu fermentacji. Przechowywać w w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Producent
Living Food Sp. z o. o.Graniczna 15
66-320 Trzciel