Intenson, Budyn proteinowy waniliowy, 30 g

Intenson

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Intenson

Budyń proteinowy waniliowy – deser na bazie mieszanki mąki ziemniaczanej i mąki z tapioki, słodzony cukrem trzcinowym, będący dobrym źródłem białka dzięki zawartości koncentratu białka serwatkowego.

Skład

Cukier trzcinowy nierafinowany, skrobia ziemniaczana, WPC (koncentrat białka serwatkowego), skrobia tapiokowa 15%, mleko odtłuszczone w proszku, naturalny aromat, barwnik (ryboflawina).
Może zawierać soję.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1544 kJ / 364 kcal
Tłuszcz, w tym: 1,9 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany, w tym: 70 g
Cukry 41 g
Błonnik 0 g
Białko 17 g
Sól 0,2 g

Masa netto

30 g

Właściwości

Budyń proteinowy waniliowy, Intenson ma właściwości tradycyjnego waniliowego budyniu tj. smak, konsystencja, czy zapach. Powstał na bazie mieszanki skrobi ziemniaczanej oraz tapioki. Nie zawiera białego cukru, jedynie cukier trzcinowy. Zawiera białko WPC czyli koncentrat białka serwatki, które uzupełni dietę w białko, dzięki czemu produkt sprawdzi się w diecie sportowców.

Przeznaczenie

Odpowiedni na deser, polecany sportowcom.

Sposób użycia

Należy wsypać zawartość torebki do kubka i rozpuść w niewielkiej ilości wody, następnie do kubka wlać 185ml wrzącej wody i energicznie mieszać łyżeczką do uzyskania gładkiej konsystencji. 

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, z dala od dostępu światła. Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia.

Producent

INTENSON

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w polityce prywatności.

Zamknij